pondělí 18. března 2024

Velikonoční nádivka


Na Velikonoce nesmí chybět na stole jarní nádivka podle mojí babičky a další dobrůtky.

Na střední pekáč velikonoční nádivky použijte asi tuto dávku:

300 g libovějšího vepřového masa, 300 g uzeného, 5 housek, 5 vajec, 150 g másla, špetka muškátového květu, kopřivy nebo zelené bylinky, sůl.

Maso uvaříme doměkka. Nakrájíme housky a polijeme trochou vývaru. Přidáme nakrájené maso, nasekané zelené bylinky nebo kopřivy. Mimo ušleháme žloutky s máslem a solí a přidáme muškátový květ. Ušlehanou směs vmícháme do nakrájených housek s masem. Nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pekáč vložíme do trouby a pečeme do zlatova (30 - 40 minut).

Tip: Kdo šetří kilojouly, zkuste místo másla dát pomazánkové máslo nebo přidat trochu tvarohu. Kdo nemá bylinky a kopřivy, může přidat zmrazenou zeleninu, nádivka je hezky barevná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Krůta s jablky a na víně

Toto je tradiční pokrm, u kterého se schází naše rodina každý rok o Vánocích. Dá se ovšem konzumovat po celý rok. Potřebujeme: krůtu nebo je...