Vejce uvařená natvrdo oloupeme a překrojíme napůl. Žloutky vydlabeme, osolíme a přidáme pomazánkové máslo, sůl a trochu hořčice. Vše řádně promícháme do pěny. Lžičkou nebo zdobícím sáčkem vložíme pěnu zpátky do středu vejce a uděláme mírný kopeček. Na ten umístíme kousek lososa, sardelové očko, trochu kaviáru, je možné použít ozdobu ze zeleniny. K rybě přidáme i kousek citrónu a pokud máme, přizdobíme petrželkou nebo kouskem zelené okurky.
sobota 9. března 2024
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Krůta s jablky a na víně
Toto je tradiční pokrm, u kterého se schází naše rodina každý rok o Vánocích. Dá se ovšem konzumovat po celý rok. Potřebujeme: krůtu nebo je...
-
Připraví se dvě těsta: 1. těsto: 0,5 kg polohrubé mouky, 3 dl mléka, 50 g droždí, sůl, 5 žloutků, trochu rumu - zaděláme a necháme půl hodin...
-
Slané dorty mají při oslavách naši oblibu a tak zkouším další tvary a nápady. Pochopila jsem, že nejlepším základem je světlý toastový chléb...
-
Smícháme najemno nastrouhanou nivu 150 g, měkký tvaroh, špetku soli a podle potřeby na zahuštění přidáme asi hrst strouhaných ořechů. Vzni...
Žádné komentáře:
Okomentovat